Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici www.dots.hr posjetitelj pristaje na uvjete korištenja.

OPĆI UVJETI KORIŠTENJA

Web stranica www.dots.hr  je u vlasništvu tvrtke Fab Lab d.o.o. Opći uvjeti korištenja vrijede za sve posjetitelje i korisnike. Pregledavanjem, korištenjem sadržaja i kupovinom na web stranici www.dots.hr posjetitelj i korisnik pristaju na uvjete korištenja. Registracijom na web stranici posjetitelj postaje registrirani korisnik. Korisnik je dužan brinuti se o sigurnosti svoje lozinke i povremeno je mijenjati. Stranice web shopa možete koristiti isključivo za pretraživanje, informiranje o proizvodima i kupovinu ponuđenih artikala. Sve informacije dostupne na web www.dots.hr  su isključivo informativnog karaktera i ne smiju se koristiti za komercijalne svrhe.

REGISTRACIJA

Kako bi obavili kupnju na web shopu, registracija nije obavezna. Potrebno je samo u prvom koraku checkout procesa ostaviti važeću e-mail adresu kako bih Vam nakon unosa podataka potrebnih za obavljanje dostave bilo moguće poslati potvrdu narudžbe.
Ako ne želite svaki puta tijekom kupnje unositi adresu dostave te informacije o sredstvu plaćanja, preporuča se brza registracija. Potrebno je samo jednom unijeti važeću e-mail adresu, osobne podatke (ime i prezime, adresa, poštanski broj, mjesto, broj telefona) te lozinku pomoću koje se pristupa korisničkom računu. Ona može biti proizvoljan niz znakova - što je duža, otpornija je na hakersko probijanje.
Kreirani korisnički račun ostaje registriran u sustavu, a pristupa mu se kombinacijom korisničkog imena i lozinke na stranici "Prijavi se".
U slučaju da ste zaboravili lozinku, na istoj stranici trebate kliknuti na "Zaboravili ste lozinku?". Dolazite do stranice na kojoj možete ostaviti svoju e-mail adresu s kojom ste se registrirali na web shopu, a na koju vam onda sustav automatski pošalje link pomoću kojeg ćete resetirati lozinku i dobiti novu. Nju možete kasnije sami promijeti u postavkama računa.
Nakon kreiranja računa, za svaku daljnju kupnju potrebna je samo prijava s korisničkim imenom i lozinkom.

ČLANAK 1.

Prodavatelj

Fab Lab se dalje u uvjetima korištenja naziva Prodavatelj, a kupac na web stranici www.dots.hr je Potrošač (Kupac). Prodavatelj robe je Fab Lab d.o.o. Bl.Ivana Merza 8, 21 000 Split, OIB : 25216099455.
Web stranica www.dots.hr i pripadajuća internet trgovina  u vlasništvu je tvrtke Fab Lab d.o.o.

ČLANAK 2.

Odgovornost

Ukoliko postoje web poveznice koje sa stranice www.dots.hr vode na drugu stranicu, a da ta stranica nije u vlasništvu Fab Lab-a ili nije odobrena za povezivanje s našom stranicom www.dots.hr kao Prodavatelj nije odgovoran za sadržaj na tim stranicama niti se na njih odnose ovi Uvjeti korištenja.
Korištenjem web stranice www.dots.hr smatra se da ste suglasni da www.dots.hr niti Fab Lab neće biti odgovoran ni za kakvu izravnu ili neizravnu, materijalnu ili nematerijalnu štetu nastalu interpretiranjem informacija sa stranice www.dots.hr.

ČLANAK 3.

Informacije o proizvodima

Informacije o proizvodima ponuđenim na www.dots.hr su preuzete s deklaracija proizvođača i proizvoda, uputa proizvoda ili iz brošura proizvođača proizvoda. Fotografije su identične ili slične navedenom proizvodu, ali zadržavamo pravo pogreške. Sve informacije o preparatima, uključujući fotografije, na stranici www.dots.hr mogu sadržavati greške ili netočnosti. Fab Lab i stranica www.dots.hr ne preuzimaju odgovornost za takve pogreške.
Fab Lab zadržava pravo izmjene informacija uključujući cijene artikala i akcijske ponude na stranicama bez prethodne najave.
Sve cijene izražene su u HRK, PDV je uključen u cijenu. 

 

 

ČLANAK 4.

Način plaćanja

Plaćanje možete izvršiti na sljedeći način:
●    1. WSPay - Kreditnim karticama (American Express®, Diners Club, Visa, MasterCard®, Maestro®)

Naručene artikle možete platiti American Express, Diners, Visa, MasterCard, Maestro, Discover i DinaCard kreditnim karticama putem WSPay sustava.

wsPayLogo 106x50 American Express Diners Visa MasterCard Maestro DiscoverDinacard

ax jamstvo mastercard securecode verified by visa

Obročno plaćanje moguće je American Express i Diners Club karticama na 2-6 rata. Minimalni iznos nije određen. Izbornik za broj rata, pojavit će se nakon što unesete podatke o kartici, odnosno kad sustav prepozna vrstu kartice.

Plaćanje kreditnim karticama obavljate na siguran način preko WsPay Payment Gateway servisa za Internet naplatu (http://www.wspay.info) koji koristi najsuvremenije tehnologije zaštite od zlouporaba. Vaša kreditna kartica će biti terećena u trenutku kada pošiljka bude spremna za slanje. Sigurnosni programi koji se koriste prilikom kupnje su: American Express – Jamstvo sigurne online kupnje, Verified by Visa i MasterCard SecureCode™.
Unos i prijenos osobnih podataka putem WsPay sustava

 


 

 

 

 

PayPal

PayPal plaćanje

Za PayPal plaćanje na Fab-Lab  potrebno je znati slijedeće:

Ako kupujete iz Hrvatske, vrijednost Vaše košarice te trošak dostave, bit će konvertirani iz HRK u EUR  ili USD budući da Paypal ne podržava HRK kao valutu plaćanja. Iznos narudžbe Vaše kreditne kartice koja je vezana za Paypal račun, bit će terećen kroz konverziju cijene u EUR ili USD u HRK prema trenutnom prodajnom tečaju Hrvatske narodne banke (https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/monetarna-politika/tecajna-lista/tecajna-lista)

Kao rezultat konverzije (pretvaranja cijene iz HRK u EUR ili USD) u slučaju uplate putem PayPala, postoji mogućnost razlike u iskazanoj cijeni proizvoda na Fab-Lab  te naplaćenog iznosa košarice.

Trošak konverzije pri pretvaranju valuta snosi kupac.

Što je Paypal?

Paypal je elektronička trgovina (e-commerce) koja je posrednik u plaćanju između kupca i prodavatelja kroz online sredstava transfera. Jedna od najvećih prednosti PayPal-a je što korisnik prilikom plaćanja u web trgovini ne ostavlja broj svoje kreditne kartice ili bankovnog računa te tako značajno smanjuje rizik od zloupotrebe osobnih informacija. Iz tog je razloga PayPal prihvaćen od strane korisnika kao siguran posrednik između dvije strane. Link https://www.paypal.com/hr/webapps/mpp/buyer-protection

Svoj online račun možete otvoriti besplatno, a preko PayPal računa možete kupovati online, prebacivati novac, ali i primati novac preko interneta. Te usluge za vas kao Kupca su besplatne, a PayPal zarađuje tako što trgovcima naplaćuje proviziju po svakoj transakciji.

Ako želite otvoriti PayPal račun, potrebna vam je vlastita email adresa te kreditna ili debitna kartica. Za otvaranje vlastitog PayPal računa kliknite na ovaj link (https://www.paypal.com/hr/cgi-bin/?cmd=_display-country-functionality-outside)

Izjava o konverziji – Conversion statement

Ako plaćanje vršite iz Hrvatske putem uplate na transakcijski račun Prodavatelja, plaćanje se vrši u valuti HRK i u tom slučaju nema konverzije valute.

U slučaju naplate preko PayPal platforme sva plaćanja iz Hrvatske bit će izvršena u EUR ili USD valuti te će vrijednost Vaše košarice biti konvertirana iz HRK u EUR ili USD, budući da PayPal ne podržava HRK kao valutu plaćanja vaše narudžbe.

Iznos narudžbe Vaše kreditne kartice koja je vezana na Paypal račun bit će terećen kroz konverziju cijene u eurima u hrvatske kune prema trenutnom prodajnom tečaju Hrvatske narodne banke. Aktualni tečaj možete provjeriti klikom na tečajnu listu (https://www.hnb.hr/temeljne-funkcije/monetarna-politika/tecajna-lista/tecajna-lista).

Kao rezultat konverzije (pretvaranja iznosa kupovine iz HRK u EUR ili USD) u slučaju uplate putem PayPala, postoji mogućnost razlike u iskazanim cijenama proizvoda na Fab-Lab te naplaćenog iznosa košarice.

 

 


 
ČLANAK 5.

Izjava o sigurnosti plaćanja

Unos i prijenos osobnih podataka i podataka o broju kreditne kartice zaštićen je SSL protokolom 256-bitne enkripcije koju osigurava WSpay™ sustav za on line autorizaciju kreditnih karica. Autorizacija i naplata kreditnih kartica radi se korištenjem sustava WSpay™ za autorizaciju i naplatu kartica u realnom vremenu.
 
Trgovac ne pohranjuje brojeve kreditnih kartica i brojevi nisu dostupni neovlaštenim osobama.ČLANAK 6.

Dostava

Narudžbe ćemo poslati u roku od 1-3 radna dana ne uključujući subote, nedjelje i praznike te ovisno o trenutnoj raspoloživosti artikala.
Ukoliko odabrani proizvod nećemo moći isporučiti u navedenom roku ili uopće obavjestit ćemo Vas o tome pravovremeno pri čemu možete odlučiti da li želite prekinuti isporuku.
Novac s Vaše kartice neće biti povučen do trenutka slanja odabranog artikla dostavnom službom.
Pošiljke dostavljamo DPD-om.
Dostava će biti obavljena u roku 1-2 radna dana nakon slanja paketa osim subote, nedjelje i praznika. Otoci imaju poseban raspored po danima.
Fab Lab  ne preuzima odgovornost u slučaju kašnjenja isporuke zbog više sile.
Prije preuzimanja pošiljke od dostavljača (kurira) molim da se provjeri pošiljka te se ne preuzima ako su artikli oštećeni ili umanjenje vrijednosti. U suprotnom reklamacije i prigovori neće biti uvaženi.
Za iznos narudžbe veće od 100 kn dostava je besplatna za sva mjesta u Republici Hrvatskoj.
Za iznos manji od 100 kn trošak dostave snosi kupac i ona iznosi 17,50 kn (PDV uključen u cijenu) za sva mjesta u Republici Hrvatskoj..

ČLANAK 7.

Reklamacije, prigovori, raskid ugovora i povrat robe

1) Prema Zakonu o zaštiti potrošača članak 72., Potrošač ima pravo, ne navodeći razloge za to, jednostrano raskinuti ugovor sklopljen izvan poslovnih prostorija ili sklopljen na daljinu u roku od 14 dana.
2) U slučaju sklapanja ugovora o kupoprodaji, rok iz stavka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, roba koja čini predmet ugovora predana u posjed.
3) Ako je jednom narudžbom potrošač naručio više komada robe koji trebaju biti isporučeni odvojeno, odnosno ako je riječ o robi koja se dostavlja u više komada ili više pošiljki, rok iz stavka 1. ovog članka započinje teći od dana kada je potrošaču ili trećoj osobi određenoj od strane potrošača, a koja nije prijevoznik, predan u posjed zadnji komad ili zadnja pošiljka robe.
4) Potrošač je dužan prije isteka roka za jednostrani raskid ugovora iz stavka 1. ovog ugovora obavjestiti Prodavatelja o svojoj odluci da raskine ugovor i to putem obrasca za jednostrani raskid ugovora, ili putem bilo koje druge nedvosmislene izjave kojom izražava svoju volju da raskine ugovor, na e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Kod elektroničkog raskida ugovora prodavatelj je dužan obavijestiti potrošača o primitku izjave o raskidu ugovora.

5) Iskoristi li potrošač svoje pravo na jednostrani raskid ugovora iz stavka 1. ovog članka, strane nisu dužne ispuniti svoje obveze iz ugovora sklopljenog izvan poslovnih prostorija i ugovora sklopljenog na daljinu.
6) U slučaju raskida ugovora svaka je strana dužna vratiti drugoj ono što je primila u istoj vrijednosti i količini.
7) Iskoristi li potrošač pravo na jednostrani raskid ugovora, mora izvršiti povrat robe bez odgađanja, a najkasnije u roku od 14 dana, sukladno stavku 1. ovog članka. Primljeni artikl potrošač mora vratiti neoštećen i u nepromijenjenoj količini, osim ako je artikl uništen, pokvaren, izgubljen ili se smanjila vrijednost a da za to nije kriv potrošač (kupac).
Potrošač je odgovoran za svako umanjenje vrijednosti robe koja je rezultat rukovanja robom te prodavatelj nije odgovoran i neće vratiti plaćena sredstva ili prihvatiti povrat oštećenog artikla, osim kod onoga koje je oštećeno u procesu utvrđivanje prirode, obilježja i funkcionalnosti robe. Potrošač mora snositi samo izravne troškove povrata robe, osim ako je prodavatelj robe pristao snositi sve troškove.
8) Prodavatelj mora izvršiti povrat plaćenog iz stavka 1. ovog članka najkasnije u roku od 14 dana nakon što mu roba bude vraćena, služeći se istim sredstvima kojima se služio potrošač prilikom plaćanja osim ako potrošač izričito ne pristane na neko drugo sredstvo plaćanja, te uz pretpostavku da prodavatelj ne mora platiti nikakve dodatne troškove za takav povrat.
Prodavatelj snosi troškove povrata robe jedino ako su dostavljeni krivi ili oštećeni artikli nastali pogreškom prodavatelja.
Molimo da se prilikom svakog preuzimanja pošiljke pregledaju artikli, ukoliko su oštećeni ili umanjene vrijednosti da se ne preuzimaju od dostavljača (kurira). U suprotnom sve reklamacije i prigovori neće biti uvaženi.
Reklamacije, prigovori i raskidi ugovora šalju se na elektronsku adresu: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite..
Povrat robe može se izvršiti dostavnom službom na adresu: Fab Lab d.o.o., Pala Hatza 14, 10 000 Zagreb.
Odgovor na prigovor Potrošača (kupca) Prodavatelj će u skladu sa Zakonom o zaštiti potrošača dati u pisanom obliku najkasnije u roku 15 dana od dana primitka prigovora. U suprotnom se Potrošač (kupac) može obratiti Državnom inspektoratu ili Udruzi za zaštitu potrošača.
9) Za rješavanje online spora, zadužena je EU platforma za internetsko rješavanje sporova.ČLANAK 8.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Fab Lab d.o.o. se obvezuje pružati zaštitu osobnim podacima kupaca, na način da prikuplja samo nužne, osnovne podatke o kupcima/ korisnicima koji su potrebni za ispunjenje naših obveza; informira kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito daje kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni s lista koje se koriste za marketinške svrhe. Svi se podaci o korisnicima strogo čuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla.
Svi djelatnici Fab Lab-a odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti.

ČLANAK 9.

Završne odredbe

Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta Potrošač potvrđuje da je pročitao i u potpunosti razumio uvjete korištenja te da ih u cijelosti prihvaća.
Prihvaćanjem ovih Općih uvjeta prodaje proizvoda na www.dots.hr.com Potrošač (kupac) potvrđuje da ih je u cijelosti pročitao i razumio te da je svjestan svih pravnih posljedica prihvaćanja.
Prodavatelj savjetuje Potrošača da ne kupuje na www.dots.hr ako nije razumio Uvjete korištenja ili ne prihvaća neki njihov dio.

Fab Lab d.o.o.
Blaženog Ivana Merza 8
21 000 Split
OIB: 25216099455